top of page
  • Plexxus fysiotherapie

Waarom zijn peulvruchten zo gezond?



Peulvruchten zijn zaden of de zaden met hun omhulsel. Onder peulvruchten vallen:

🔶bruine, witte en zwarte bonen,

🔶kapucijners,

🔶kievitsbonen (borlotti),

🔶limabonen,

🔶linzen,

🔶kikkererwten,

🔶spliterwten,

🔶kidneybonen,

🔶lupinebonen en sojabonen.

Tofu, tempe en hummus zijn bewerkte peulvruchten.


Waarom zijn peulvruchten zo gezond?

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.


💚 Het advies is om minimaal 1 keer per week peulvruchten te eten. Je hebt dan geen vlees meer nodig. Peulvruchten zijn namelijk goede vleesvervangers.


Welke gerechten maken jullie graag klaar met peulvruchten? Deel ze hieronder👇🏻




1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page