Peulvruchten zijn zaden of de zaden met hun omhulsel. Onder peulvruchten vallen:
🔶bruine, witte en zwarte bonen,
🔶kapucijners,
🔶kievitsbonen (borlotti),
🔶limabonen,
🔶linzen,
🔶kikkererwten,
🔶spliterwten,
🔶kidneybonen,
🔶lupinebonen en sojabonen.
Tofu, tempe en hummus zijn bewerkte peulvruchten.
Waarom zijn peulvruchten zo gezond?
Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.
💚 Het advies is om minimaal 1 keer per week peulvruchten te eten. Je hebt dan geen vlees meer nodig. Peulvruchten zijn namelijk goede vleesvervangers.
Welke gerechten maken jullie graag klaar met peulvruchten? Deel ze hieronder👇🏻
Comments