top of page
Etalage benen 

Wat zijn etalagebenen?

De officiële diagnose van etalegebenen is Claudicatio Intermittens. Bij Claudicatio zijn de slagaderen in de benen vernauwd. Dit wordt ook wel perifeer arterieel vaatlijden genoemd.


De ziekte veroorzaakt pijn en/of kramp in de benen tijdens lopen, ook kan er een doof of moe gevoel in de benen ontstaan. Deze klachten verdwijnen na, of binnen 10 minuten. Mensen met deze klachten gaan minder lopen of minder ver lopen.

 

Meest voorkomende symptomen:

  • pijn tijdens het lopen

  • kramp in de kuiten

  • doof gevoel in de benen / voeten

  • koud gevoel in de voeten

  • nachtelijke pijn in de benen

Wat kan Plexxus fysiotherapie betekenen bij etalagebenen?

De fysiotherapeut helpt u om uw klachten te verminderen en zorgt dat de risico’s op adervernauwing beperkt blijven. De fysiotherapeut helpt u om op de juiste manier in beweging te blijven. Met looptraining kunt u uw coördinatie- en uithoudingsvermogen verbeteren. Met etalagebenen is er een verhoogd risico op hart- en vaatziekten zoals een hartinfarct of een beroerte. Het optimaliseren van de leefstijl is daarom ook onderdeel van de behandeling. Hierbij werkt de fysiotherapeut nauw samen met de diëtist van Plexxus. Zij heeft uitgebreide kennis en ervaring van hart- en vaatziekten. 

Per juni 2016 zijn wij lid van het Claudicationet. Voor alle informatie over Claudicatio (etalagebenen) willen wij u verwijzen naar www.etalagebenen.nl.

Vergoeding Fysiotherapie:

Met een verwijzing van uw arts of specialist kunt u aanspraak maken op 37 behandelingen fysiotherapie vanuit de basisverzekering. De bedoeling is dat u hierna, na 1 jaar, zelfredzaam bent en actief blijft om de klachten te reduceren. Deze vergoeding geldt voor een traject gesuperviseerde looptherapie en leefstijlbegeleiding. 

bottom of page