top of page
Artrose
Wat is artrose?
Artrose is een aandoening waarbij het beschermende kraakbeen in de gewrichten van mindere kwaliteit wordt. Dit leidt tot wrijving tussen botten, pijn en stijfheid. Artrose is een aandoening die vaker voorkomt naarmate de leeftijd vordert. Artrose kan op diverse plekken in het lichaam voor komen. Indien artrose de kwaliteit van leven ernstig beperkt kan gekozen worden voor een gewrichtsvervangende operatie. Denkt hierbij aan een nieuwe heup (Totale Heup Prothese) of nieuwe knie (Totale Knie Prothese). 

Meest voorkomende symptomen:
  • Gewrichtspijn, vooral bij beweging

  • Stijfheid van het gewricht, vooral na periodes van inactiviteit

  • Zwelling of gevoeligheid rond het aangetaste gewricht

  • Verminderde bewegingsvrijheid en flexibiliteit

  • Het horen of voelen van knarsende geluiden bij beweging

  • Verlies van kracht in de omliggende spieren

  • Veranderingen in de vorm van het gewricht, zoals vergroting of misvorming


Wat kan Plexxus fysiotherapie betekenen bij Artrose?

​​Fysiotherapie bij Plexxus is waardevol bij de behandeling van artrose, omdat het gericht is op het verbeteren van gewrichtsmobiliteit, het versterken van omliggende spieren en het aanleren van technieken om het gewricht op een gezonde manier te bewegen. Door regelmatige fysiotherapeutische oefeningen kunnen symptomen worden verminderd, de kwaliteit van leven worden verbeterd en het behoud van een actieve levensstijl worden ondersteund, ondanks de aanwezigheid van artrose.

Vergoeding fysiotherapie:

Bij een verwijzing van arts of specialist betreffende artrose aan de heup of knie krijgt u 12 behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed uit de basisverzekering. Bij de basisverzekering geldt altijd eerste het eigen risico. 

Behandeling van artrose in andere delen van het lichaam kan vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering (indien u dit heeft afgesloten), raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar of zorgpolis. 


 

bottom of page