Vezelrijke broodsoorten zoals volkorenbrood, roggebrood en bruinbrood zijn donkerder van kleur dan minder vezelrijke broodsoorten zoals witbrood. Soms wordt brood donkerder gemaakt met gebrande mout.🧐
🔍 Zo kan brood dat is gebakken met witte bloem, er donker uitzien, ook al ontbreken daarin de vezels en voedingstoffen die wel in volkorenbrood zitten. Hoe donkerder, hoe gezonder het brood gaat dus niet op.
Volkorenbrood is de meest gezonde keuze✅
➕ Het bevat veel voedingsvezels (voor een goede darmwerking)
➕ Levert belangrijke voedingsstoffen zoals B-vitamines en ijzer
➕ Volkorenproducten verlagen het risico op bepaalde ziekten.
Waar moet je op letten?
🍞 Koop je brood bij de bakker? Vraag het dan even na of er gebruik is gemaakt van ‘volkorenmeel’.
🍞 Als het voorverpakt is bv. in de supermarkt, staat het op het etiket vermeld. Meestal op de voorzijde staat volkorenbrood. Staat er op het etiket bij de ingrediëntenlijst; tarwemeel of tarwebloem dan is het niet volkoren.
Wil je meer tips hebben over voeding en gezondheid? Neem dan contact op met onze diëtist Daniëlle. www.plexxus.nl/team of bel naar 071-8887611 voor een eerste afspraak.
Comments