Annemarie Bol 

Annemarie is sinds 2017 werkzaam binnen Plexxus. Zij is gespecialiseerd in:

  • Fysiotherapie

  • Psychosomatische fysiotherapie

  • Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK )

  • Traumatherapie

  • Fysiotherapie bij bekken(bodem)klachten

In 1990 is Annemarie afgestudeerd als fysiotherapeute. Zij heeft eerst ervaring opgedaan in de algemene fysiotherapiepraktijk, de psycho-geriatrie en vooral in de behandeling van bekkenproblemen rond de zwangerschap.

Zij heeft gewerkt in het Spine & Joint Centre in Rotterdam, waar de multidisciplinaire aanpak rond de bekken-patiënten haar bijzonder aansprak. Haar interesse is steeds meer gegroeid naar de coping van pijn(hoe ga je met pijn om), naar de pijnbeleving en de impact van pijn op het dagelijks leven.

Ze heeft de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut (IPT in Amsterdam) gevolgd en vanaf die tijd veel ervaring opgedaan met psychosomatische klachten. Later is haar interesse voor lichamelijk onverklaarde klachten (SOLK) gegroeid, en heeft ze hier aanvullende cursussen voor gedaan.

Daarnaast heeft Annemarie aanvullende cursussen gedaan op het gebied van klachten als gevolg van een trauma. Een doorgemaakt trauma, recent of uit het verleden, kan voor langdurige onverklaarbare lichamelijke klachten zorgen. Met de methode die Somatic Experience wordt genoemd, wordt er gericht op de effecten van een trauma die zich in ons lichaam manifesteren. De focus van de behandeling ligt op het (h)erkennen van de sensaties die zich in ons lichaam bevinden. Door het laten ervaren welke (gevoels-)sensaties zich in het lichaam afspelen wordt een ingang gemaakt tot verwerking van trauma.

Annemarie vindt het leuk om de kern/stressor van het probleem te zoeken en hiermee aan de slag te gaan. Soms kan een proces snel gaan en  soms heeft het meer tijd nodig. Annemarie ziet de uitdaging om een stukje mee te gaan in het proces. Ze vindt het leuk om handvatten te bieden en om  iemand zijn lichaam weer te laten voelen, zodat iemand weer in contact komt met zijn lijf. Daarnaast vindt zij het een uitdaging om te zoeken of iemand open staat voor een andere visie of om gedrag  te veranderen

Locatie:

Gezondheidscentrum Noord-Hofland 

(Pastoor van Bemmelen)

Jan Evertsenlaan 2 

2253 XG Voorschoten

 

www.gezondheidscentrumnoordhofland.nl

Openingstijden:

Maandag:    08.30-18.00 u

Dinsdag:      08.00-21.00 u

Woensdag:  08.00-21.00 u

Donderdag: 08.30-21.00 u

Vrijdag:        08.30-18.00 u

Zaterdag:     09.00-12.00 u

Zondag:       -

WhatsApp-logo1.jpeg

Volg ons:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Wilt u ons een email sturen?